/ Stic­ky kip­drum­sticks met zelfgemaakte mangochutney

Mar 22
Door:

Een super lekker recept voor “Stic­ky kip­drum­sticks uit de oven met zelfgemaakte mangochutney”.
Kleurrijk en gemakkelijk te bereiden. Geschikt voor na het trainen.

#tip: bewaar een portie voor morgen als lunch!

Ingrediënten
1 rode peper
1,5 kg kipdrumsticks
verse mangochutney
2 limoenen
1 bakje verse koriander (15 g)
400 g cherrytomaten aan de tak

Ingrediënten mangochutney:
1 mango
1 ui
1 teentje knoflook
3 el olijfolie
1 rode peper
2 cm gember
1 kruidnagel
3 eetlepels honing
1 mespuntje cayennepeper
1 el citroensap

Bereiden
1. Begin met het maken van de mangochutney. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel en snijd de knoflook en ui fijn. Verhit olie in een pan en fruit de mango, knoflook en de ui. Snijd de peper in dunne ringen. Schil de gember en snijd de gember fijn. Voeg de peper en gember toe aan de mango en laat circa 30 minuten op laag vuur koken.
Voeg de kruidnagel en de honing toe en laat ze 10 minuten mee koken. Breng de chutney op smaak met cayennepeper en citroensap en laat nog circa 10 minuten inkoken tot jam dikte.

2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het steeltje van de rode peper en snijd het vruchtvlees in dunne ringetjes. Leg de drumsticks in de ovenschaal en schep om met de peperringetjes en mangochutney. Bak ca. 50 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om. Snijd de limoenen in parten. Snijd de blaadjes van de koriander grof.

3. Neem de schaal uit de oven, meng de tomaten erdoor, verdeel de limoenparten erover en bestrooi met de koriander. Lekker met naanbrood of gele rijst.

Geplaatst in: Voeding

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *