/ Spinazietaart met een bodem van zoete aardappel

Mar 25
Door:

Inspiratie nodig voor een avond maaltijd?
Maak deze heerlijke taart van spinazie en zoete aardappel.
Ik gebruik voor de bodem een zoete aardappel ipv blaaderdeeg of een ander soort deeg.
Hierdoor krijg je meer gezonde koolhydraten,vitamines en mineralen binnen!

Ingredienten:
Voor 4-6 personen
– 2 middelgrote zoete aardappelen
– olijfolie
– 500 g diepvriesspinazie of verse spinazie
– 8 grote eieren
– 100 g geitenkaas, verkruimeld
– 50 g pijnboompitten
– zout en peper naar smaak

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 190 °C/ Schrob de zoete aardappelen schoon, wrijf ze in met olie en een snufje peper en zout en leg ze in een ovenschaal.
Roerbak de ui en knoflook samen met de spinazie in een scheutje olijf olie.
Breek de eieren in een grote mengkom, klop er een snufje peper en zout door. Voeg de pijnboompitjes, spinazie en geitenkaas bij de eieren. Meng alles door elkaar en giet het in de ovenschaal over de zoete aardappel.
Zet de ovenschaal 40-45 minuten in de oven op 190 graden.

Heerlijk met nog een kleine salade erbij.
IMG_3883

Geplaatst in: Oefeningen voor thuis

Eén reactie

Leave a Reply to Gabriela Soto Quinteros Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *