/ Lekker Soepiee

Jan 29
Door:

Kom je in de wintermaanden aan genoeg groenten en fruit??
Zo ja? Goed bezig!
Bij de meeste klanten die ik train eten toch te weinig groenten en fruit. Hierdoor mis je essentiële voedingstoffen om bijvoorbeeld je buikvet te verbranden.
Tip van deze maand is om een soep klaar te maken om rond 4 uur lekker op te eten.
Hierdoor zit je eerder vol tijdens je avond maaltijd en krijg je bordevol vitamines en mineralen binnen!!

Pompoen soep
Ingredienten:

1 Flespompoen of een ander soort
1 wortel
2 uien
1 rode perper
2 teentjes knoflook
1 boullion tablet (Het liefst biologische zonder E-nummers)
1 tl kurkuma
1 eetl gemalen koriander
zout en peper naar smaak.

bereidingswijze:
De winterwortels hak je in parten.
Knoflookteentjes en de 2 uien in de keukenmachine of hak ze fijn.
Blancheer de ui, wortel de knoflook in een hoge pan.
Hak de pompoen doormidden en verwijder de pitten.
Je snijdt de pompoen in grove stukken en doet deze in de pan met water. Net zo veel water tot de pompoen net onder staat. Wil je uiteindelijk een wat dunner soepje kun je altijd nog wat water toevoegen.
Voeg de kruiden en/of het bouillonblokje toe.
Laten pruttelen tot het zachter wordt en dan met de staafmixer tot een gladde massa pureren.
KLAAR!!!

Geplaatst in: Voeding

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *