/ Healthy Breakfast: Havermout met banaan, rozijnen en noten

Mar 7
Door:

Wil je je dag echt goed beginnen? Probeer dan dit gezonde havermout ontbijt. Niet voor niets beginnen veel topsporters hun dag hiermee. Het zit boordevol vitamines, mineralen en vezels en bevat ook trage suikers waardoor je langer een verzadigt gevoel hebt.

Havermout saai?!
Vaak krijg ik als reactie dat havermout een saaie smaakloze hap is, maar het tegendeel is waar.
Havermout is goed te combineren met fruit en noten. Er zijn talloze variabelen recepten te vinden.

Wat heb je nodig:
Persoonlijk ben ik geen voorstander van koemelk, ik vervang koemelkproducten dan ook voor plantaardige varianten. Zelf gebruik ik voor dit recept rijstmelk, dit kun je zelf natuurlijk vervangen door koemelk of andere variant naar keuze, zoals soja-, haver- en amandelmelk.

– 250ml rijstmelk
– 50 gram havermout
– 1 banaan
– Rozijnen
– Cashew noten

Bereiding:

  • Breng de rijstmelk zachtjes aan de kook.
  • Prak de banaan met een vork of snijd het in kleine stukjes.
  • Weeg de havermout af 50 gram.
  • Voeg de havermout, banaan, rozijnen en cashew noten toe zodra de rijstmelk kookt.
  • Laat dit mengsel vervolgens c.a. 5 minuutjes doorkoken tot een gewenste dikte.

Klaar! Nu heb je een heerlijk gezond ontbijt, ideaal om de dag mee te beginnen!

Heb jij zelf nog een andere variant om havermout te bereiden laat je recept achter in een reactie dan zal deze variant ook worden toegevoegd!

Geplaatst in: Voeding

2 reacties

  • Hi Geert,

    Hier is mijn variant op de havermoutpap. Is echt supersnel klaar en je hoeft geen pan af te wassen:
    50 gram havermout
    10-20 gram rozijnen
    150 gram melk
    1:40 in de magnetron, je zult zien dat de boel dan gaat expanderen.
    aanvullen met melk tot het bakje vol is. Hierdoor is de temperatuur zodanig, dat je direct kunt gaan eten.

    Banaantje kan erna erin “gepropt” worden, of eventueel wat later zodat je de maatijden wat spreidt. Ook de cashewnoten eet ik gedurende de dag.

    Groet,
    Marco.

  • Ziet er heerlijk uit! Ik maak zelf mijn havermout vaak met kokosmelk omdat ik dat zo lekker vind smaken met banaan. Of als ik in een spannende bui ben met wat rozenwater.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *