/ Ervaringen Personal Training

Personal training Ervaring: Marc Bruinsma

Voordat ik begon met het traject van personal training, had ik mezelf een aantal doelen voorgelegd. Zo was het belangrijkste doel voor mij afvallen en fitter worden voor mijn reis naar Nepal. Voor ik deze reis ging maken besefte ik dat er fysiek een hele hoop moest gaan veranderen en dit bracht mij bij Health First in Eindhoven.

Personal training Eindhoven Referentie: Marc
Doel

Gedurende dit traject bij Health First Club heb ik als uitstekend ervaren! Als iemand mij van te voren had verteld wat ik uiteindelijk fysiek kon bereiken, had ik dit niet geloofd! Na elke maand werd keurig mijn vetpercentage gemeten en werd eventueel mijn voedingsschema aangepast. Doordat mijn trainingen erg afwisselend waren, zowel kracht als interval, is mijn conditie enorm verbeterd!

De persoonlijke begeleiding gedurende dit project was erg prettig. Ik voelde mij erg op mijn gemak bij Health First Club. Als het soms even tegen zat, motiveerden de trainers mij elke keer weer om toch door te gaan. Vooral toen ik merkte dat ik vooruitgang boekte, begon ik het sporten ook steeds leuker te vinden.

Mede dankzij de enthousiaste trainers, die mij door middel van de juiste kennis, ervaring en gedrevenheid, bewust hebben kunnen maken van gezonde voeding in combinatie met krachtsport, om zo mijn doelstelling in vier maanden tijd te kunnen bereiken. Ik voelde me fit genoeg om aan mijn reis naar Nepal te beginnen!

Resultaten

Dag 1 maand 4
Personal Training Resultaten: Gewicht 115.7 Kg. 98.7 Kg.
Personal Training Resultaten: Vetpercentage 32.3 % Vet 20.8 % Vet
Personal Training Resultaten: Squats Squat Hold
0. 55 sec
Squat hold
2.05 sec
Personal Training Resultaten: Push-ups 1 min
13
1 min
31

Sportvasten Resultaat: Karlijn Ramakers

Gestopt met roken en (daardoor) veel te veel gesnoept: het resultaat was dat ik ruim acht kilo aan kwam in zes maanden tijd.
In overleg met Geert koos ik voor Sportvasten. Zo zou ik de eerste paar kilo’s snel, maar verantwoord en onder begeleiding eraf kunnen krijgen. Een soort ‘kickstart’ om daarna in een fittere toestand de rest van de kilo’s kwijt te raken.

Personal training Eindhoven Sportvasten Ervaring: Karlijn
Doel

Op de eerste dag verloor ik al ruim een kilo. Dat gaf een enorme boost voor de tien dagen die me te wachten stonden. Vanaf dag vijf zat ik goed in mijn vetverbranding, deze dag en dag zes waren voor mij het zwaarst. Maar hé, de resultaten waren al zichtbaar: niet alleen voor het oog, ook met de metingen was er vooruitgang! Vetpercentage omlaag, BMI omlaag, kilo’s omlaag enzovoorts.

Ik verloor uiteindelijk ruim vier kilo in tien dagen. Ik ben erg blij met dit resultaat, hier kan ik mee verder. Door de begeleiding weet ik nu hoeveel koolhydraten, eiwitten en vetten ik mag eten en heb geen behoefte meer aan suikers!

Het team van Health First heeft mij zeer professioneel begeleid. Elke dag werd er gevraagd naar mijn urine meting, kreeg ik advies en motiveerde ze me om het vol te houden.

Resultaten

Dag 1 Dag 10
Personal Training Resultaten: Gewicht 0 -4.1 kg
Personal Training Resultaten: Vetpercentage 29.5 % Vet 26.5 % Vet
Personal Training Resultaten: Squats
Personal Training Resultaten: Push-ups

Personal Training / Sportvasten

“Tien dagen sportvasten
Na erover gelezen te hebben en na het opvragen van wat basis informatie, vond ik het tijd worden om mezelf uit te dagen met de tien-daagse ‘kuur’ sportvasten. Ik ben een Les Mills gecertificeerde groepslesinstructrice met (helaas) een enorme voorliefde voor suiker (hoe zoeter, hoe beter). Over de jaren heen is dat een behoorlijke verslaving geworden en de eerlijkheid gebiedt het me te zeggen dat het verlangen naar suiker een grote rol begon te spelen in mijn dagelijkse leven. Gevolg: vaak hoofdpijn, na krachttraining vaak flinke spierpijn, tijdens de lessen duizelig, prikkelbaar, vaak moe en pittige stemmingswisselingen etc. Een verslaving onder controle krijgen, vergt discipline en tot dan toe was die discipline bij mij erg ver te zoeken. Dus, kort en bondig: ik was er helemaal klaar mee. Ik heb Geert benaderd en hij raadde me aan het sportvasten eens te proberen. Je lichaam krijgt als het ware een volledige reset omdat je suikerverbranding wordt omgezet naar vetverbranding door middel van je eetpatroon en de inname van bepaalde vitamines en supplementen gedurende deze kuur. Daarnaast is het een prima manier om overtollige kilo’s kwijt te raken, maar ik moet er bij zeggen dat het bij mij echt meer ging om het afkicken van de suikers dan om het verlies van gewicht.

Ik zal niet liegen: de kuur was ZWAAR! Mijn focus lag in die tien dagen primair op eten (of eigenlijk op het hetgeen ik niet mocht eten) en vooral de eerste paar dagen waren erg pittig omdat mijn lichaam maar ook mijn hoofd moest afkicken van het gebrek aan suikers. Ik dronk liters water en leefde naar het moment toe dat ik weer iets mocht eten / drinken (anders dan water). Je krijgt een klein kaartje waarop je kunt bijhouden hoeveel gewicht je kwijt raakt en voor mij was dat een goede stok achter de deur. Want mijn focos lag dan wel niet op het verliezen van kilo’s, ik ben een vrouw en ik werd daar uiteraard wel blij van! Ook de 30 min. cardio die je dagelijks moet doen, viel me tegen. Nul energie en het gevoel in drijfzand te bewegen. Niet prettig, wel logisch gezien de omzetting van suiker- naar vetverbranding.

Twee dagen na afloop, ging ik drie weken op vakantie naar Alaska. De beloofde energie was nog altijd erg ver te zoeken en ik had eerlijk gezegd behoorlijk mijn twijfels over die hele kuur. Ik was vier kilo kwijt maar ook mijn energie en daar baalde ik van. Toch besloot ik om in Alaska mijn uiterste best te doen het eetpatroon enigszins aan te houden. Geert adviseerde me om nog zo min mogelijk koolhydraten te eten en geen suikers in te nemen (of in ieder geval zo beperkt mogelijk). Maar Alaska is en blijft Amerika en het was dus een hele uitdaging. Wat hielp was dat ik me daar iedere dag beter begon te voelen (Alaska is een waanzinnig mooi land dus dat hielp ook) en meer energie kreeg. Ik begon lol te krijgen in het eten van gezonde dingen (de verse vis daar smaakt zoals het nergens smaakt), ik zat lekker in mijn vel, ik was vrolijk en ik had al weken geen hoofdpijn gehad! We zijn erg actief geweest (ijsklimmen, hiken, kayakken, gletsjerwandelingen etc.) en iedere avond viel ik voldaan moe in slaap en barstte de volgende ochtend van de energie.

Ik ben nu een week terug en het sporten / lesgeven gaat beter dan ooit, ik voel me fit, ik zit vol energie en al gaat mijn verlangen naar suiker nooit helemaal weg, het is wel een heel stuk minder en het is te overzien. Is die kuur het dus waard geweest en zou ik het een ander aanraden? Absoluut! Je lichaam heeft tijd nodig om de vruchten te plukken van zo’n reset, maar gezien de huidige maatschappij en de manier waarop wij leven (waarbij overgewicht een steeds groter probleem wordt), is het meer noodzaak dan een keuze als je het mij vraagt.

Daarnaast was het heel fijn om Geert als coach te hebben. Hij is altijd te bereiken (via app, sms of gewoon eff bellen) voor vragen, hij geeft nuttige tips en is oprecht geïnteresseerd hoe het tijdens en na de kuur met je gaat. Hij weet wat hij doet en doet dit zonder air of attitude. Een sportcoach die geen robot met spiermassa is maar gewoon mens. En daar hou ik van!”

Eva Tinnemans, Eindhoven
 
Eva Alaska

Personal Training / Sportvasten

Mijn naam is Angela de Laat ik ben 37 jaar en werkzaam bij Health City Brussellaan als groepslessen instructeur.Toen ik zo’n 7 jaar geleden begon als instructeur vlogen de kilo’s eraf en mijn lichaam was in prima shape, echter na een aantal jaren went je lichaam aan een te eenzijdige training, uiteraard ook door foutieve keuzes in voeding, kwamen de kilo’s er langzaam maar zeker weer bij waardoor ik in Juli 2011 uiteindelijk 86 kilo woog, veel teveel bij een lengte van 1,74 m.

Omdat ik al veel sportte is het moeilijk om dit te gaan doorbreken
ik werd voorgesteld aan Geert hij is oa werkzaam in onze club.

Allereerst zijn we twee per per week samen gaan trainen toen dat goed voelde en ik weer vertrouwen kreeg in mijn lichaam, ben ik gaan sportvasten. Niet alleen voor de kilo’s, zeker niet ik wilde fitter worden, sterker, vitaler en mijn lessen op een betere manier neer zetten.

In de 10 dagen die ervoor het sportvasten staan voelde ik mijn conditie per dag verbeteren, het euforische gevoel dat ik op dag 4 voelde vergeet ik NOOIT meer en elke keer als ik nu een sapdag of minikuur inplan denk ik aan dat gevoel, dat zorgt ervoor dat ik volhoud. Het gevoel TOP-fit te zijn de hele wereld aan te kunnen en je eigen prestaties overtreffen in sport, dat is magisch. Jarenlang heb ik gevochten tegen de kilo’s door slechte koolhydraten te verbannen, maarde behoefte ernaar bleef, die behoefte is nu WEG en als ik merk dat mijn lichaam er weer naar vraagt las ik een sap dag in, dat werkt!

Natuurlijk is het zo dat ik blijf trainen, twee lessen RPM, twee keer per week PT met Geert en zoveel als ik wil en kan hardlopen. Niet omdat het MOET maaromdat ik me er lekker bij voel. Nu een klein halfjaar later ben ik ongeveer 13 kilo kwijt, ik sta zelden tot niet op de weegschaal maar luister naar mijn lichaam ikmerk het als aankom daar heb ik geen cijfers voor nodig. Wat heb ik gewonnen vanaf juli tot nu….?! Pure winst is mijn conditie die enorm is verbeterd. Uiteraardde kilo’s die ik verloren ben en een stukje zelfvertrouwen.

NIET TWIJFELEN DUS DOEN!

Angela de Laat, Eindhoven

Sportvasten

Voordat ik aan Sportvasten begon was ik 82,5 kg, dit is niet veel, maar voor mijn lengte van 1,78m vond ik dit aan de zware kant. De reden dat ik ben gaan sportvasten is dat ik graag meer wilde sporten, ik heb het afgelopen driekwart-jaar niet gesport en ik vond dit een goede manier om het weer op te pakken. Het begin is moeilijk, je moet je draai vinden. Maar op de vastendagen heb je het in de gaten en gaat het bijna vanzelf.
Het resultaat wat ik voor ogen had is meer dan succesvol behaald! De kilo’s die ik kwijt ben is mooi meegenomen, 7 kg(!!!). Tegenwoordig voel ik me fitter, sport makkelijker en eet gezonder, dat is waar het bij mij om ging.

Ik heb de begeleiding bij Geert als zeer prettig ervaren, alles was duidelijk uitgelegd en als ik vragen had kon ik hem altijd bereiken. Het fijne was dat hij tijdens de zware dagen me had opgebeld om te vragen hoe het ging en om een hart onder de riem te steken.

10 dagen Sportvasten om je zoveel beter te laten voelen? Ik zeg DOEN!

Joop Dalinghaus, Eindhoven

Personal Training

Na jaren van fitness, spinning, RPM, BodyPump en andere groepssporten, leerde ik personal training kennen. Ik had tot dan toe nog nooit echt mijn beoogde resultaat bereikt met alle sporten die ik deed. In eerste instantie stond ik daarom ook twijfelachtig tegenover personal training. Ik besloot om het toch eens te proberen, zo’n personal trainer. En wat bleek, ik had het veel eerder moeten doen! Ik had eindelijk resultaat van mijn training.

Het voordeel van personal training voor mij, is dat je constant goede begeleiding hebt, zodat je wordt gedreven tot je uiterste maar ook gecorrigeerd wordt zodat je de oefeningen veilig uitvoert. Daarnaast focust personal training op jouw eigen doel, zodat je heel effectief sport en ook extra gemotiveerd wordt. Er wordt niet alleen gekeken naar het sporten, maar je kunt bijvoorbeeld ook advies vragen over voeding.
De manier waarop je sport met personal training is totaal niet te vergelijken met hoe je sport als je zelf aan de slag gaat in de fitness. Ik kan dat zeggen uit ervaring, omdat ik in de drie maanden tijd met personal training meer effect heb behaald dan in de 5 jaar die ik daarvoor zelfstandig heb gesport. Door personal training bereikte ik op een veilige en leuke manier mijn doel. Daarnaast weet ik nu welke oefeningen goed zijn voor mijn lichaam en kan ik op een goede manier zelfstandig trainen.

Eveline Kuijpers, Eindhoven

Zwangerschap Personal training

Ik deed al jaren aan fitness bij een sportschool en ik volgde iedere keer een vast rondje van apparaten. Op een gegeven moment kwam ik in aanraking met personal training. Ik dacht eerst dat het niet specifiek voor mij bedoeld was maar na een les was ik meteen enthousiast geworden. Deze zitten vol met afwisselende oefeningen en steeds wordt een andere groep spieren aangepakt. Iedere keer weer vind ik het een uitdaging om de oefeningen zo goed mogelijk onder de knie te krijgen. Daarbij let Geert goed op mijn houding en hij verbetert deze waar nodig zodat ik ook zeker weet dat de oefening goed wordt uitgevoerd. Ik merkte dat de lessen een gedegen opbouw hebben en het advies is persoonlijk en deskundig, precies wat ik nodig heb!

Daarbij geven de trainingen een beduidend goed resultaat. Ik ben vorige maand, ongeveer 7 weken na mijn bevalling begonnen met een serie lessen en ik zie mijn figuur al beduidend verbeteren. Ook hebben we mijn voedingspatroon besproken en heb ik veel tips gekregen om snel weer in shape te komen. Personal training zie ik daarom als een effectieve manier van trainen met een prettige, persoonlijke en deskundige begeleiding. Een echte aanrader!

Maaike Werson, Eindhoven